Ma 2021. Május 12. (Szerda) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Hitoktatás

2014-10-16

 

Már az előző tanévben  - 2013-14. nevelési év  -  elkezdődött a hittan oktatása az óvodában. Akkor a  Micimackó nagycsoportos  gyermekek,   - 19 fővel, kivétel  nélkül  - élvezték a félórás játékos, érdekes, lelkileg sok  értéket adó hittan foglalkozásokat.

Ebben a  nevelési évben  már  szülőértekezleten érdeklődtek a szülők, hogy lesz-e hittan.

A visszaszokási időszak elteltével, októbertől újra  megszerveztük a gyermekeknek a hitoktatást. A hitoktató most is Szendrey Árpád, akit a gyerekek már ismernek és szeretnek.

 

 

Azonban az idén bővült a gyermekek köre. A Süni középső csoportosoknak  - 18 fő  kisgyermeknek – csütörtökönként,  délelőtt 10.15 – től egy félórás, játékos hittan foglalkozás van, amin rövid kis  imákat  tanulnak, elsajátítják a helyes viselkedési szokásokat, rövid kis  történeteket hallgatnak meg Árpi bácsitól. Nagyon várják, élvezettel vesznek részt a hittan órán és lelkesen mesélik szüleinek is a hallottakat.

A Katica  nagycsoportosoknak – 18 fő -  szintén csütörtökön, délelőtt 11 órától kezdődik a hittan óra. Hihetetlenül fegyelmezetten, jó kedvűen, érdeklődően vesznek részt a  foglalkozásokon. A  nagyok a  bibliai történetek  meghallgatása után  megbeszélik a  tanulságokat, elmondják véleményüket a hallottakról. Mind a  két  csoportban  teljes  létszámmal  részt vesznek a gyerekek a hittan foglalkozásokon, - illetve a  nagycsoportból egy kislány az óvónénivel játszik a hittan ideje alatt, a szülei kérésére, mert Ők Jehova  tanúi - .

Nagyon örülünk annak, hogy a szülők nyitottak, érdeklődőek a program iránt, annak pedig különösen örülünk, hogy gyermekeink lelkesen, figyelmesen, igazi átéléssel vesznek részt a hittan foglalkozásokon. Árpi bácsi  külön érdeme, hogy  napsütéses, jó időben az udvaron szervezi az órákat. Külön köszönetet érdemel, hogy az óvodás gyermekek életkori sajátosságait  figyelembe véve, derűs  légkörben, minden gyermekre figyelve tartja a hittan foglalkozásokat. Így hatékonyabban épül be a fejükbe, szívükbe, lelkükbe a hallott történet.

 

 

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 179463
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép