Ma 2021. Május 12. (Szerda) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Hospitáció Tarnazsadányon

2014-10-16

 

 

Szakmai  napon  jártunk  Tarnazsadányban

 

2014. október 10.-én  Tarnazsadányban  jártunk. Óvodánk pedagógusai, a dajkák és a Mazsola gyermekház dolgozói meghívást kaptunk egy  szakmai  napra.

Először az Általános Iskolába  látogattunk el, Öcsödi József igazgató úr vezetésével megnéztük az iskolát, bekukucskáltunk az éppen folyó órákra – pár  percre – és utána a Málta által épített és  működtetett Közösségi házba is elvitt minket.

 

 

Ezt követően az óvodába  mentünk el. Nagy szeretettel  fogadtak minket. Az óvodavezető Bányainé Nagy Tünde,  –  aki balesete miatt hosszas hiányzás után, a kedvünkért bejött – és helyettese Rékasi  Imréné Erzsike  kedves ajándékokkal  lepte meg a kis  csapatot. Még verset is olvastak fel a fogadásunkra. Megható  volt !

Ezután  megtekintettük az óvodát. Nagyon szép, új, modern épületben nevelik a gyerekeket, három csoportban,  6 óvónő,  1 pedagógiai asszisztens, 3 dajka. Konyhájuk is van, az épület mellett parkos, csinos udvar, több játszótéri játékkal felszerelve.

Nézelődés  után eszmecsere következett. Beszélgettünk mindkét óvoda programjáról. Szóba  kerültek a  napi feladatok, az éves terv célkitűzései. Az óvónénik lelkesen mesélték örömeiket, siker történeteiket a gyermekeikről, csoportjaikról, de természetesen szóba kerültek a nehézségek, megoldásra  váró  problémák is. Mivel Tarnazsadányban is 100% roma gyerekek vannak az óvodában, mindannyian HHH.-s határozattal rendelkeznek, bizony  sok sok  közös szakmai kérdés, feladat  került  terítékre.

Mivel az idő gyorsan elrepült, megbeszéltük, hogy a következő találkozó Nálunk Tarnabodon lesz és szívesen bemutató  foglalkozásra is  várjuk a kollégákat. A dajka  nénik felvetették , hogy a  két óvoda kollektívája  szervezzen közös  kirándulást. Jó ötletnek  tartjuk.

Izgatottan várjuk a  következő találkozót.

Ezt a hospitálást az IPR 7 pályázathoz csatolva is ledokumentáljuk, hiszen  nagyon építő és hasznos volt !

 

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 179439
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép