Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Szegénység elleni küzdelem világnapja

2014-11-23

 

Október 17-e a szegénység elleni küzdelem világnapja. Az óvodában beszélgető körben meséltünk a gyerekeknek arról, hogy a fenntartónk a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat közismert jelszava: " A hit védelme és szegények szolgálata " mit is  jelent a mi minden napi életünkben. Miért fontos, hogy figyeljünk egymásra, segítsük egymást, szeressük egymást. Arról is beszélgettünk, hogy nem csak az a fontos,hogy kinek milyen játéka, ruhája, pénze  van, hanem az a  fontos, hogy mi lakik az ember szívében, milyen gazdag a lelke. 

10 óra után a  nagycsoportban gyűltünk össze, gyerekek, szülők, pedagógusok, vendégségbe jöttek hozzánk a Biztos Kezdet Gyerekházból

a szülők, testvérek, dolgozók. A nagycsoportos gyerekek elbábozták a " Három pillangó " című mesét, ami szintén arról szólt, milyen fontos a testvéri szeretet, a barátság, az összetartás.

A középső csoportosok a hittanórán és bent a szobában beszélgetőkörben beszélgettek a szegények támogatásáról, a szeretetről, az összetartozásról. 

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213170
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép