Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

A Máltai Óvoda és Általános Iskola tanévnyitója - 2015. szeptember 1.

2015-09-20

 

Kedves Tanulóink, Kollégáim, tisztelt Szülők, Vendégeink!

Kéthónapnyi hallgatás után ma újra megszólalt az iskolacsengő, jelezve kicsiknek és nagyoknak, hogy véget ért a nyár, a pihenés, a kikapcsolódás, a feltöltődés időszaka. Közös munkára szólít diákot, tanárt és szülőt, tanulásra, sportra, játékra hívja valamennyi tanulónkat. 

 

A nyár során az iskolában nagy munka folyt, új tanterem épült, mely lehetőséget biztosít arra, hogy kényelmesebben elférjünk, tágas, világos, korszerű tereket használjunk a továbbiakban. A terem hivatalos átadására később kerül sor. Köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzájárult.

Kedves Diákok!

 A jól megérdemelt pihenés után újra elkezdődik a munka számotokra. Azt kérjük tőletek, hogy a máltai iskolában az elvárásoknak megfelelően, rendszeres iskolába járással, tanulással, fegyelmezett magatartással, az egymás iránti tisztelettel járjatok elől, hogy a tanév végén minél több eredményről, dicséretről számolhassunk be szüleiteknek.

 

Kedves kicsi elsőseink!

 

Talán Ti vártátok a legjobban a mai napot. A nyár folyamán nagyra nőttetek, igazi iskolások lettetek.

Az óvoda, az óvónénik sok-sok szeretettel, türelemmel, gondossággal készítettek fel titeket arra, hogy most az iskola legfiatalabb diákjaiként beülhessetek az iskolapadokba, kezetekbe vehessétek a ceruzát, a füzetet és elindulhassatok egy hosszú úton, lépésről lépésre megszerezhessétek azt a tudást, amelyre az életben szükségetek lesz. Megígérem, hogy az óvodához hasonlóan mi is szeretettel és gondoskodással veszünk körül titeket.

Nagyon örülünk nektek, már vártunk benneteket! A mai naptól kezdve sok izgalmas dologban lesz részetek, hiszen tanítóitok bevezetnek benneteket a betűk és a számok birodalmába. Ezért kérlek Titeket, hogy mindig nagyon figyeljetek arra, amit ők mondanak! Szerezzetek sok piros pontot, hogy szüleitek veletek együtt örüljenek!

 

 

Kedves Szülők!

Az új tanév, újabb feladatokat hoz, újabb kihívást jelent gyermekeink számára.

Fontos, hogy Önök is ott legyenek minden jelentős eseménynél. A gyermek számára az iskolával együttműködve nyújtott segítség a leghatékonyabb. Ehhez kívánok nagyon sok erőt Önöknek és bízom abban, hogy együtt örülhetünk gyermekeik sikereinek, együtt oldhatjuk meg problémáikat, együtt segíthetjük őket céljaik eléréséhez.

Kedves Kollégáim!

 

Szent-Györgyi Albert írta egy helyen:

 

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog”

 

Azt kívánom, hogy ez a jelmondat vezéreljen mindannyiunkat az új tanévben!

 

Ezekkel a gondolatokkal kívánok diákjainknak eredményes tanévet, a szülőknek sok örömöt gyermekeikben, kollégáimnak sok-sok szakmai sikert, türelmet a mindennapi problémák megoldásához!

 

Kedves Tanulók, Szülők, Kollégák, tisztelt Vendégeink!

A tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskola 2015/2016. nevelési évét, tanévét ezennel megnyitom!

 

Érsekné Mosóczi Mária igazgató

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213173
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép