Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Pillanatképek az elsősök életéből...

2015-09-27

 

Gyorsan eltelt a nyári szünet, újra benépesült az iskola udvara.

2015. szeptember 1-jén a kicsik nagy izgalommal várták a becsengetést, de nemcsak a diákok, hanem a szülők is: a kisgyermekek szorongva az ismeretlentől, a könnyeivel küszködő anyuka azért, hogy a gyermeke, aki elsős lett, vajon megfelel-e majd az elvárásoknak.

 

 

Az osztály létszáma húsz: tizennégy fiú és hat lány.

Kicsit félve indultunk, azonban az osztály gyorsan beilleszkedett az iskola napirendjébe, a gyermekek megszokták az új szabályokat.

A kicsik teljesíteni akarnak, ezért gyorsan tudunk haladni. A gyerekeken érződik a napi szintű óvodai foglalkozás hatása: a kisdiákok képesek ülni a helyükön, nincs probléma a ceruzafogással.

Az órákon gyönyörű munkák születnek.  Már megismerkedtünk a betűelemekkel, a gyerekek ismerik és diktálás után le is tudják írni őket. Ebben az időszakban a vonalközben tájékozódunk.

A kisdiákok szeretnek mondókázni, énekelni.

Nagy eredmény, hogy a számokhoz és a relációs jelekhez szükséges elemeket megtanultuk, már korongok segítségével alkalmazzuk is.

A kis elsősök a korongok használatát nagyon szeretik.

A „csodacsapatról” készült fotók jól érzékeltetik mindennapi munkánkat, a kiváló teljesítményeket!

 

Tari Réka osztályfőnök

 

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213183
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép