Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Pillanatképek az óvoda életéből

2016-04-18

 Pillanatképek az óvoda életéből 

 

A Katica kiscsoportban minden  nap  van mesélés. Egyszer Gabi óvónéni mond mesét, máskor Marika  dajka néni, ma éppen Kata óvónéni bábozott és mesélt a legkisebbeknek.

Jeles alkalmakkor vállalkozó Édesanya és Nagymama is is mond egy-egy történetet a gyerekeknek. Ez így helyes, hiszen a picik nagyon szeretik a mesék csodás világát.

 

Az óvodában a Máltai Szeretet Szolgálat segítségével, Nikolasz egy külföldi önkénes is bekapcsolódott a munkánkba. A gyerekek nagyon szeretik. Szívesen játszanak, tornáznak, építenek, ebédelnek Nikolasszal, közben a Magyar nyelvet is együtt tanulják.

 

A Katica kiscsoportosok nagyon szeretnek rajzolni, festeni, ragasztani, kézműveskedni. Hiába, hogy még csak alig múltak el 3 évesek, egyik kedvenc tevékenységük, ha alkothatnak " valamit ".

Erre  minden  nap kapnak lehetőséget. Pár hónapja járnak óvodába, de már nagyon sokat fejlődtek a manuális képességeik.

 

A Micimackó középső csoportban félévkor  megbeszéltük a szülőkkel a második félév programjait, fejlesztési tervét. Meséltünk egymásnak sikereinkről, örömeinkről és persze az aktuális problémákról is. Szerencsére a szülők, nagyszülők aktívan bekapcsolódtak az értekezésbe.

 

A Micimackó középső csoportban izgalmas az élet. Barátságok alakulnak. Mivel már betöltötték a 4 évet, egyre többen ki tudják rakni a bonyolultabb puzzle-t is. Ibolya óvónénivel, Kati óvónénivel minden  nap tanulnak  valami érdekeset, - az állatokról, az évszakokról, a természet változásairól. Látszik a szemeken, hogy egyre élénkebben figyelnek, szívják magukba a " tananyagot ".

 

A  Selyempocak Süni nagycsoportban már  játékidőben is látszik, hogy iskolába készülnek a gyerekek. Leggyakrabban egyéni fejlesztő játékokat választanak, hosszú ideig, türelemmel oldják meg az érdekes feladatokat. Szívesen ülnek az asztalokhoz, mert tudják, hogy Jutka óvónéni, Anita óvónéni, Judit dadus néni biztos kitalált már számukra " valami " izgalmas játékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Vissza

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213156
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép