Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Iskolai hírek

Zenés farsangi műsor Orsival

2015-03-04

 

A Máltai Óvoda és Általános Iskolában, 2015.02.20-án "Zenés farsang Orsival", című előadást tekintettük meg. A rendezvény, az alsó tagozatos osztályokat érintette.  A gyerekeknek nagyon tettszett a műsor, szívesen vettek részt a játékos feladatokban. Orsi színes, vidám zenés produkciót állított össze. A képeken is láthatjátok, a gyerekek nagy örömmel, és önfeledten táncoltak.

 

Olvass tovább...

Farsang

2015-03-03

 

2015. február 06-án tartottuk az iskolában a Farsangi programot.

A gyerekek nagyon készültek erre az alkalomra.

Nagyon sok ötletes egyéni jelmezt csodálhattunk meg, valamint csoportos fellépésekkel is neveztek a gyerekek.

Minden jelmezes apró ajándékban részesült, az osztályok pedig tortát kaptak.

A torták elfogyasztása után tombolahúzás következett, végül az esti zárásig táncolhattak a résztvevők.

Csatoltan néhány kép a farsangi buliról....

 

Olvass tovább...

Egri színház-Szaffi

2015-03-03

 

2015. január 20-án, a 6. osztállyal színházlátogatáson voltunk Egerben. A Szaffi című zenés-táncos darabot néztük meg. Pörgős élvezetes előadás volt, a gyerekeknek is tetszett, ami betudható annak is, hogy a zenéje nagyrészt cigányzenei motívumokra épült.

A török hastáncos lányok is nagy sikert arattak.

 

 

Olvass tovább...

Színházban jártunk

2014-11-25

 

November  4-én, kedden, Egerben a Gárdonyi Géza Színházban jártunk. Fésűs Éva, üde és szeretnivaló meséjét , A palacsintás király című zenés mesejátékot nézhettük meg az ötödik osztállyal. A népi elemekben és humorban bővelkedő előadás igazi kikapcsolódást jelentett a tarnabodi gyerekeknek.      

Az előadás szünetében megnéztük a színház épületét, valamint az emeleten található állandó kiállítást. Az épület és a kiállított képek szépsége lenyűgözte az egész osztályt.

 

 

 

 

 

Olvass tovább...

Október 6-i megemlékezés

2014-11-24

 

2014. 10. 06-án hétfőn a hetedik osztály ünnepi megemlékezést tartott az 1849. októberében kivégzett aradi vértanúk emlékére, az iskola tanulói és az óvodások számára. Az intézmény egésze részt vett az ünnepi műsoron, mely megpróbálta ecsetelni a magyar történelem eme gyásznapjának jelentőségét.

A tanulók csendben hallgatták végig a részletes, tényszerű ’beszámolót’ a vértanúk hősies helytállásáról, és a politikai háttérről, amely ezt a korszakot jellemezte.

Az előadó osztály saját maga szavalta a nemzeti Himnuszt, melyhez tanulótársaik is csatlakoztak.

Gyertyákat is gyújtottak a műsor közben a vértanúk emlékére, még ünnepibbé téve ezáltal az előadást.

A műsor végén mind az óvodások, mind az iskola tanulói nevében köszönetüket fejezték ki  a nevelők a megemlékezésért.

 

Olvass tovább...

Október 23-i megemlékezés

2014-11-23

 

A Katica nagycsoportosok meghívást kaptak az iskola tornatermébe az október 23.- i megemlékezésre. A 8. osztályosok színvonalas műsort adtak elő kisebb társaiknak, tanáraiknak.

Örömmel hallgattuk a műsort, mert ez is hozzájárult ahhoz, hogy a   hat éves óvodások megértsék az ünnep hátterét, lényegét. Később az óvodában is beszélgettünk a történtekről. Köszönet a felkészítő tanárnőnek.

 

Olvass tovább...

A közlekedési szakkör múzeumlátogatása

2014-11-22

 

Múzeumok Őszi Fesztiválja

 

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében tettünk látogatást a Közlekedési Múzeumba. Nem volt könnyű a KRESZ szakkörösök számára kiválasztani a programot, hiszen rengeteg kiváló előadás közül kellett válogatni.

A választás végül a „Nyitott motorháztetők” előadásra esett, ahol egy páncélozott ZISZ 115-ös, és egy Maybach Zeppelin történetébe, működésébe, felépítésébe, restaurálásába nyerhettünk bepillantást. Az előadást a múzeum restaurátora vezette, aki gyakorlatilag mindent tudott a járművekről, így a műszaki ismeretek mellett történelmi áttekintést is kaptunk. A ZISZ (ZISZ: Zavod Imenyija Sztalina; Sztálinról elnevezett gyár) az Államvédelmi Hatóság tulajdona volt egykor, a Maybachban pedig Horthy Miklós felesége utazott.

Az előadás után sétát tettünk a múzeumban. A hajók, hajómakettek és a vasútmodellek aratták a legnagyobb sikert, valamint Farkas Bertalan, Fa Nándor viaszfigurája, és Fa Nándor Szt. Jupát nevű vitorlása, amivel körül vitorlázta a Földet.

Délután fáradtan, de élményekkel teli érkeztünk vissza.

 

 

Olvass tovább...

Drogprevenció

2014-11-22

 

Drogprevenciós előadás

 

2014.10.22-én az Általános Iskolában drog prevenciós előadást hallgattunk, tanárok óvónők és dajkák. Az előadó beszélt az egészségneveléssel kapcsolatos szülői és pedagógusi feladatokról, segítségnyújtás lehetőségeiről. Segédanyagokat is kaptunk, Dvd-t, kérdőíveket és az egészségneveléssel és általános nevelési javaslatokkal kapcsolatos füzetet. 

 

Olvass tovább...

Bábszínházban a 2. osztály

2014-11-22

 

2014.11.12-én, négy elsőssel kiegészülve, a teljes második osztály részt vett az egri bábszínház előadásán. A Hüvelyk Matyi című darabot néztük meg. Érdekes, modern feldolgozást láthattunk, felcsendült Elvis Presley Love Me Tender című slágere, és a Survivor együttes Eye of the Tiger dalának egy részlete is.  A gyerekek nagyon élvezték az előadást, szurkoltak, hogy Hüvelyk Matyi találkozhasson a tündérekkel, ami természetesen a mese végére bekövetkezett.

A gyerekek ügyesek voltak, s mivel szépen várakoztak a stúdió ajtaja előtt, mi mehettünk be elsőnek, így az első sorba ülhettünk.

 

Olvass tovább...

6. osztály osztálykirándulás

2014-11-22

 

Szeptember 15-én közös osztálykirándulásra került sor az 5. osztállyal. Megtekintettük a poroszlói ökocentrumot. Maga az út szerencsére eseménymentes volt. A tízórai elfogyasztása után megtámadtuk az egyik beléptető kaput. Persze bent sok látnivaló volt már az első száz méteren is, beleértve egy kis tavat, amin tutajokkal lehet hajókázni. Ezt a mókát viszont megtartottuk záró programnak.  

A központi épületben megnéztünk egy 3d-s rövidfilmet a Tisza-tó élővilágáról, amit a gyerekek tátott szájjal néztek.

Ezt követően az akváriumi látványosság következett, ahol sok magyarázatot követelt, hogy a tokfélék nem cápák, mert a gyerekek következetesen ezt hajtogatták.

A szabadtéri bemutatók és látványosságok után következett a már említett tutajozás. Történt kis pancsolás is, ami természetesen nem volt kötelező és tervezett elem. A vízi kalandozás után eltartott egy darabig a gazdátlan tutajok összeterelése. Kicsit elfáradtunk, így a hazafelé út nyugisan telt.

 

Olvass tovább...
Előző123Következő

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213179
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép