Ma 2022. Január 28. (Péntek) van.
 Cím:  3369 Tarnabod, Kossuth tér 3.  •  Telefon:  06 36/497-995  •  e-mail:  maltai.ovoda.iskola@maltai.hu  •  OM azonosító:  201522

Óvodai hírek

Márton nap

2014-11-23

 

A tornateremben gyűltünk össze  -  gyerekek, óvodai dolgozók, szülők, Mazsola Gyerekház gyerekei - hogy  Márton nap alkalmából  közös programokon idézzük fel a hagyományokat.

Készítettünk libazsíros kenyeret, teát, azzal kínáltuk meg a  vendégeket; minden csoportban készítettek a  gyerekek  természetes anyagokból kis libákat ajándékba.

A nagycsoportosok hosszabb műsorral készültek a nap tiszteletére, de a kisebbek is tanultak több verset, mondókát, dalt körjátékot, amik a Márton napi vigalomba  valók voltak. Nagyon jól éreztük magunkat együtt!

 

 

A Süni csoport ( középsősök ) " liba  nézőben " is jártak. Miután hazajöttek egy nagy papírra sok sok kis libát készítettek. Megéheztek és  libazsíros kenyeret ettek, csipke teát ittak ... Éljen a  Márton  nap !

Olvass tovább...

Gyöngyösi kirándulás

2014-11-23

 

2014.10.21-én Gyöngyösön a Mátrai Móka Játszóházban járt a Süni Középső csoport és a Biztos Kezdet Gyerekház gyermeki és szülői. Az autóbusszal,  jó hangulatban indult a  kis csapat. A tágas tér, a sok mozgásfejlesztő játék motiválóan hatott a gyerekekre. A hatalmas ugráló vár, a hálós labirintus mászóka kicsiknek, nagyoknak kedvence volt. Lehetett autózni, biciklizni, triciklizni, gördeszkázni ... azt se tudták hová szaladjanak hirtelen .... Fél óra elteltével  kezdtek lehiggadni és akkor már tudatosan választottak ki egy egy játékot, egy egy  mozgás lehetőséget nyújtó eszközt ( trambulint, hintát, párnát .... ) Gyorsan eltelt a 70 perc. Meg is éheztek: mindenkinek jutott szalámis zsömle, müzli szelet. Végül meleg teát, rostos ivólevet is kapott mindenkit. Nem volt könnyű elszakadni a játékoktól, kifelé menet még kutyákat, nyulakat is megcsodáltak az udvaron. El is határoztuk, máskor is eljövünk ! Hazafelé a buszon leragadtak a  fáradt gyermekszemek. :)

 

 

 

 

Olvass tovább...

Csipkebogyó gyűjtés

2014-11-23

 

Az őszi projektek sorában, a csipkebogyó szedés és tea készítés került a héten sorra. A gyerekek izgatottan és szorgalmasan gyűjtötték be a csipkebogyókat. Dicséretükre legyen mondva, hogy kevés sérülést szereztek. A csipkebogyó tea készítés nem könnyű dolog, mivel aprólékos munka, ennek ellenére lelkesen és ügyesen dolgoztak. Alkalmuk nyílt arra, hogy a felnőttek munkáját utánozva megismerjék milyen finomságok készülhetnek a csipkebogyóból. 

 

Olvass tovább...

Bűvészműsor

2014-11-23

 

Ma (2014.11.04-én) egy igazi bűvész járt az óvodában. Nem csak virágot, kendőt, kutyát varázsolt,hanem a gyerekeket, anyukákat, óvónéniket, dajkanéniket is elvarázsolta a produkcióival.

Reggeltől nagyon várták a gyerekek a műsort, ami 10 órától 11 óráig tartott - de szinte észre se vettük, úgy elrepült ez az idő. Több gyereket is kihívott a bűvész segíteni, szerepelni és  nagy örömünkre ügyesen, bátran megoldották

a kért feladatokat. A műsor végén lufiból készített ajándékokat is kaptak a csoportok ( kis motor, Donald kacsa, virágok ... ) Nagy meglepetést okozott az is, amikor a műsor végén a bűvész azt mondta a gyerekeknek és a pedagógusoknak, hogy ilyen fegyelmezett, vidám, aranyos gyerekekkel már rég óta nem találkozott !

 

 

Olvass tovább...

Szájápolás

2014-10-16

 

Szájápolásról óvodásoknak

 

Az óvoda  csoportjaiban járt 2014.09.19-én Szabados Tímea dentálhigiénés szakember és a száj ápolásról, fogmosásról  tartott érdekes, játékos  bemutatót a gyerekeknek. Fogkefét is  kapott ajándékba minden kisgyerek, amit ebéd után azonnal ki is próbáltak.

A másik nagyon érdekes programhoz átmentünk az iskolába, Bozsik András kutyaterapeuta és Shusi kutya mindennapjairól néztünk meg több filmet és megismerhettük a kiképzés, mentés izgalmas  folyamatát. Utána meg is lehetett simogatni a kutyát, kérdéseket is  feltettünk az oktatónak az életükről, tevékenységeikről.

 

Olvass tovább...

Óvodások beszoktatása

2014-10-16

Kiscsoportosok beszoktatása

 

2014. szeptember 01-től  megérkeztek az új picik, 16 fő 3 éves apróság kezdte meg az ismerkedést az óvodai élettel. Az első  napok  sírdogálását  hamar felváltotta a játék, a vidám szaladgálás az udvaron, és így már az óvónéni és a dajkanéni is beköltözött a kicsik hétköznapjaiba.

 

Olvass tovább...

Hospitáció Tarnazsadányon

2014-10-16

 

 

Szakmai  napon  jártunk  Tarnazsadányban

 

2014. október 10.-én  Tarnazsadányban  jártunk. Óvodánk pedagógusai, a dajkák és a Mazsola gyermekház dolgozói meghívást kaptunk egy  szakmai  napra.

Először az Általános Iskolába  látogattunk el, Öcsödi József igazgató úr vezetésével megnéztük az iskolát, bekukucskáltunk az éppen folyó órákra – pár  percre – és utána a Málta által épített és  működtetett Közösségi házba is elvitt minket.

 

 

Ezt követően az óvodába  mentünk el. Nagy szeretettel  fogadtak minket. Az óvodavezető Bányainé Nagy Tünde,  –  aki balesete miatt hosszas hiányzás után, a kedvünkért bejött – és helyettese Rékasi  Imréné Erzsike  kedves ajándékokkal  lepte meg a kis  csapatot. Még verset is olvastak fel a fogadásunkra. Megható  volt !

Ezután  megtekintettük az óvodát. Nagyon szép, új, modern épületben nevelik a gyerekeket, három csoportban,  6 óvónő,  1 pedagógiai asszisztens, 3 dajka. Konyhájuk is van, az épület mellett parkos, csinos udvar, több játszótéri játékkal felszerelve.

Olvass tovább...

Népmese napja

2014-10-16

 

Ma volt az óvodában a népmese napja, a középső csoportosok előadták az óvodásoknak és az óvoda felnőtt dolgozóinak a Három selyp lány című mesét.

A nagycsoportosok pedig a Kis kakas gyémánt félkrajcárja című népmesét bábozták el. 

 

Olvass tovább...

Hitoktatás

2014-10-16

 

Már az előző tanévben  - 2013-14. nevelési év  -  elkezdődött a hittan oktatása az óvodában. Akkor a  Micimackó nagycsoportos  gyermekek,   - 19 fővel, kivétel  nélkül  - élvezték a félórás játékos, érdekes, lelkileg sok  értéket adó hittan foglalkozásokat.

Ebben a  nevelési évben  már  szülőértekezleten érdeklődtek a szülők, hogy lesz-e hittan.

A visszaszokási időszak elteltével, októbertől újra  megszerveztük a gyermekeknek a hitoktatást. A hitoktató most is Szendrey Árpád, akit a gyerekek már ismernek és szeretnek.

 

 

Azonban az idén bővült a gyermekek köre. A Süni középső csoportosoknak  - 18 fő  kisgyermeknek – csütörtökönként,  délelőtt 10.15 – től egy félórás, játékos hittan foglalkozás van, amin rövid kis  imákat  tanulnak, elsajátítják a helyes viselkedési szokásokat, rövid kis  történeteket hallgatnak meg Árpi bácsitól. Nagyon várják, élvezettel vesznek részt a hittan órán és lelkesen mesélik szüleinek is a hallottakat.

Olvass tovább...
Előző12

 

 

Legfrissebb hírek
Galéria
 
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola AlapítványOldalletöltések: 213161
Adatvédelem  |  Impresszum  |  Oldaltérkép